Click for more products.
No produts were found.

Εταιρικό Προφίλ

Τα Αυθεντικά

Η ιστορία της επωνυμίας TESSERA ξεκινάει περίπου στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από μια μικρή βιοτεχνία υποδημάτων στην περιοχή του Ψυρρή της Αθήνας. Η οικογενειακή επιχείρηση αποτελούσε μια από τις καλύτερες βιοτεχνίες της Ελλάδας παράγοντας μεγάλες ποσότητες ζευγών για τα δεδομένα της εποχής.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 όταν η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του μικρότερου γιου της οικογένειας, η παραγωγή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και το 1980 παίρνει την επωνυμία "TESSERA". Με νέο αίμα και όραμα μπαίνει δυναμικά στον χώρο του υποδήματος μόδας. Η υψηλή ποιότητα, η άνεση, η αντοχή αλλά και η νέα προσέγγιση δημιουργίας τάσεων εκτινάσσει την παραγωγή και έτσι η εταιρία μεταφέρεται σε νέο σύγχρονο και πολύ μεγαλύτερο χώρο.

Σύντομα το νέο επιχειρηματικό πλάνο μπαίνει σε εφαρμογή και δημιουργείται ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο καταστημάτων franchise, που καθιστά την επωνυμία TESSERA αναγνωρίσιμη σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Γερμανία αλλά και στη γειτονική Ιταλία, για τους κατασκευαστές της οποίας αποτελεί συχνά πηγή έμπνευσης. Δεν λείπουν μάλιστα οι έκτακτες επισκέψεις στο ομώνυμο κατάστημα της εταιρίας στο Κολωνάκι, ώστε να μάθουν από κοντά ποιες είναι οι νέες προτεινόμενες τάσεις της TESSERA για τη σεζόν.

Έμπνευση και Καινοτομία στο DNA μας

Το εν λόγω κατάστημα αποτελούσε και τη βασική προβολή της εταιρίας προς το κοινό, καθώς εκεί τοποθετείτο κάθε νέα πρόταση της εταιρίας, είτε επρόκειτο για σχέδια της ίδιας παραγωγής είτε για κάποια νέα πρόταση σε συνεργασία με άλλες φίρμες.

Κάπως έτσι η TESSERA λανσάρει την αυθεντική μπότα ιππασίας ως παπούτσι lifestyle, όταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας καινοτομεί τοποθετώντας τις δικές του μπότες στη βιτρίνα του καταστήματος, όπως ακριβώς ήταν αμέσως μετά την Κυριακάτικη εξόρμηση με το άλογο του. Αυτή του η κίνηση καθιέρωσε την εταιρία ως επωνυμία καινοτόμων ιδεών. Ακολούθησε η πρόταση της μπαλαρίνας επίσης ως παπούτσι lifestyle και μόδας, όταν τοποθετήθηκε σε τουλάχιστον τριάντα χρωματισμούς και άγγιξε κάθε γυναίκα που ήθελε να είναι κομψή αλλά και άνετη ακόμα και στη βραδινή της έξοδο. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις street style ονομάτων, που και πάλι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη βιτρίνα της TESSERA. Όλοι και όλες ήθελαν ένα ζευγάρι παπούτσια TESSERA!!

Κάθε ζευγάρι φτιαγμένο μόνο για εσάς

Η αγάπη αυτή για δημιουργία και προσφορά ξεχωριστών υποδημάτων δεν θα μπορούσε να μην περάσει και στην ακόμη νεότερη γενιά. Σήμερα στην εταιρία TESSERA συνδυάζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία χρόνων, μαζί με τη φρεσκάδα της νέας γενιάς και τη σύγχρονη τεχνολογία, προσφέρουμε ποιότητα, άνεση και αντοχή, παράλληλα με μοντέρνο σχεδιασμό και προτάσεις για ένα δυναμικό στυλ με ιδιαίτερα στοιχεία.

Στα τέλη του 2018, δημιουργήσαμε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, www.tesserafootwear.com , η οποία είναι και το ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής της TESSERA. Κάθε ζευγάρι παπούτσια κατασκευάζεται αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας και έχει την υπογραφή ενός ονόματος με μεγάλη ιστορία και τεχνογνωσία. Προτιμούμε να κρατάμε το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής μας σε χειροποίητο επίπεδο καθώς με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη αξία και αντοχή στον χρόνο. Παράλληλα, η εταιρία διαθέτει τα προϊόντα της σε ένα επιλεγμένο δίκτυο καταστημάτων το οποίο σταδιακά φροντίζουμε να διευρύνεται ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες γεωγραφικές περιοχές.

Προτεραιότητά μας ήταν και συνεχίζει να είναι η αξιοπιστία αλλά και η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με κάθε πελάτη μας ξεχωριστά!

Menu

MENU